Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Zapečena jela»Pečeno jelo sa piletinom i krompirom

Pečeno jelo sa piletinom i krompirom

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Glavni urednik
216706
Pečeno jelo sa piletinom i krompirom1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
2
"Da li imate planove za ručak, jer smo vam spremili ukusno pečeno jelo sa piletinom i tražimo društvo?"

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 400 g, grudi
  • krompir - 1 kg
  • pavlaka - 1 čaša, kisela
  • so
  • biber
  • čubar - odokativno, mrvljeni
  • kari - 1 kašičica
  • učlje - ili istopljeni maslac
  • za preliv
  • brašno - 100 g
  • ulje - 100 ml
  • sveže mleko - 2 šolje ili gust ajran
  • so - 1 kašičica
  • jaja - 2 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite i očistite krompir. Isecite ga na kriške. Stavite ga da se blanšira nekoliko minuta u kipućoj vodi sa malo soli i ocedite ga.

Isecite piletinu na parčiće. Zagrejte malo masnoće u posudi na ringli i zapržite meso. Čim promeni boju pospite ga sa malo začina.

U vatrostalnu posudu (ili neku drugu) stavite malo masnoće po dnu i zidovima. Počnite da ređate red krompira sa piletinom i pospite sa malo začina. Na kraju umutite pavlaku sa oko 50-100 ml vode i prelijte odozgo.

Rastresite posudu i stavite jelo da se peče u umereno zagrejanoj rerni dok krompir i meso ne budu potpuno gotovi.

Umutite sastojke za preliv zajedno i prelijte pečeno jelo. Vratite u rernu da se peče, dok se preliv ne stegne i ne dobije lepu preplanulost.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: