Jelo sa piletinom krompirom i tikvicama

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj73613
23/07/2018
"Krhka piletina i sveže povrće - nema šanse da vam se ne dopadne ovo ukusno jelo "
Priprema35 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno85 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano605
  • Pregledi tokom meseca27
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 2 komada
  • crveni luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • celer - 1 struk
  • belo vino - 100 ml
  • soja sos - 1 kašičica
  • brašno - 1 kašika
  • bujon - 200 ml (ili voda)
  • paradajz pire - 1 kašika
  • krompir - 6 komada, mladi (mali)
  • tikvice - 1/2 komada
  • lovorov list - 2 komada
  • origano - 1 kašičica
  • biber - 2 kašičice
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • so
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Bataci se iseku svaki na dva dela. Proprže se na kratko u vrelom ulju, dok se istovremeno posipaju solju i beberom.

Meso se vadi iz tiganja i u njemu se prorpži povrće isečeno na krupno, osim krompira i tikvica. Dodaje se brašno i aleva paprika i nakon toga vino.

Meša se dobro, dodaje se paradajz pire, lovorov list, origano, biber i soja sos. Soli se po ukusu.

Sipa se i bujon i jelo se ostavlja da vri na slaboj vatri. Za to vreme se očisti krompir od kore, iseče se na krupno.

Nakon toga i tikvice se seče na tanke, krupne parčiće i zajedno s krompirom se dodaje u jelo.

Kuva se dok se ne skuvaju krompir i tikvice - oko 30 minuta. Na kraju se jelo posipa peršunom i servira se.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar