Kolač bez pečenja

Fat BertaFat Berta
Džedaj
64917250
Kolač bez pečenja2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
6
"Vreme je za jednu predivnu čokoladnu ideju. Ovaj kolač se sprema ne samo brzo već je i mnogo ukusan i efektan - savršen za kaficu ili dezert"

Potrebni sastojci

  • keks - 250 g, običan
  • brašno - 6 kašika
  • kakao - 5 kašika
  • sveže mleko - 1 litar + 1 i 1/2 šolja, hladno
  • šećer - 1 i 1/2 šolja
  • pomorandže - 1/2 šolje, sitno isečene korice
  • šećer - za korice
  • vanila - 2 kesice
  • rum - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo pripremite korice pomorandže, stavljajući ih da se skuvaju u tri vode, a u poslednju dodajete 3 kašike šećera. Nakon toga ostavljate da se ocede veoma dobro.

Namrvite keks. Promešate ga sa brašnom i kakaom i umutite smešu u kašu sa šoljom i po hladnog mleka. Preostalo mleko stavljate da provri sa šećerom u posudi na ringli i dodajete kašu uz neprestano mešanje žicom.

Čim se krem zgusne sklanjate ga sa ringle i dodajete korice pomorandže, vanilu i rum. Dobro promešate i sipate smesu u odgovarajuću posudu za pečenje ili kalup.

Stavljate na 4-5 sati na hladno mesto i okrenete kolač bez pečenja na poslužavnik. Po želji napravite ukras od narendane čokolade ili glazuru po izboru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4.5
51
41
30
20
10
Oceni: