Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Grickalice uz pivo»Pečeni orašasti plodovi u rerni

Pečeni orašasti plodovi u rerni

ažurirano:
Maria KostoffMaria Kostoff
Pomoćnik kuvara
8728
Pečeni orašasti plodovi u rerni3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
5
"Prebacite žurku sa prijateljma i nezaboravno iskustvo sa ovim pečenim orašastim plodovima u rerni."

Potrebni sastojci

  • kikiriki - 100 g
  • lešnici - 100 g
  • pistaći - 100 g
  • orasi - 100 g
  • bademi - 100 g + drugi orašasti plodovi po izboru
  • so - 1 kašičica ili po ukusu
  • začini - po izboru i želji (prstohvat kumina, aleve paprike, karija, kurkume...)
* merne jedinice

Način pripreme

Svi sirovi orašasti plodovi se pomešaj u posudi za pečenje.

Dobro se poprskaju vodom i posipaju se solju odokativno. Po želji se dodaju željene količine i vrste začina.

Stavljaju se da se peku u rerni zagrejanoj na 150-160 stepeni, pri čemu se nekoliko puta prskaju vodom i promešaju se pažljivo.

Nakon oko 20 minuta trebalo bi da su gotovi pečeni orašasti plodovi, ali zavisi od vaše rerne.

Pogledajte takođe kako da ispečete orahe ili da napravite pečeni kikiriki.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: