Ruske mini bline

Катарина КнежевићКатарина КнежевићPočetnik
20/07/2018
"Koliko god mini blina da napravite neće ih biti dovoljno - uveravamo vas iz iskustva "
Priprema5 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno15 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano837
  • Pregledi tokom meseca18
  • Pregledi tokom desmice9
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • brašno - 60 g, belo
  • brašno od heljde - 100 g
  • kvasac - 20 g, svež
  • jaja - 1 komad
  • sveže mleko - 200 ml
  • šećer - 1 kašičica
  • so - 2 prstohvata
  • ulje - ili maslac za premazivanje tiganja
* merne jedinice

Način pripreme

Rastvorite kvasac sa šećerom u mlakom svežem mleku. Sačekajte dva minuta i dodajte jaje, prethodno umućeno, dve vrste brašna i na kraju so. Lepo umutite smesu, nemojte se brinuti što je retka, tako treba da bude.

Ostavite na oko 1 sat da se udvostruči.

Ugrejte tiganj, namazan sa malo ulja ili kravljeg maslaca. Vatra treba da bude umerena.

Malom kutlačom ili kašikom stavljajte od mekane smese u centar tiganja, ona će se razliti koliko je potrebno da boije oblik blone.

Pecite dok ne dobije zlatnu boju i okrenite i sa druge strane na kratko da dobije boju.

Nakon svake mažite tiganj ponovo zato što ona upija mast.

Bline izvadite i poređajte jedna na drugu da bi održavale toplotu.

Bline servirajte sa slanim ili slatkim nadevom.

Prijatno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar