Način pripreme
U činiju sipajte brašno sa praškom za pecivo, dodajte šećer, ulje, kakao i kiselu vodu. Sve dobro izjednačite.
Pleh dimenzija 40 x 30 obložite pek papirom pa sipajte testo. Pecite na 200 stepeni oko 20 minuta. Kada bude pečeno, istresite na drugi pek papir, a onaj sa kojim se kolač pekao skinite.
Kada se dobro ohladi kalupom vadite krugove. U vruću vodu dodajte šećer i ubacite 4 kašike mleka u prahu pa stavite na šporet.
Izmešajte brašno i gustin sa vodom, a kada provri dodajte u mleko i dobro izjednačite žicom. Ostavite da se sasvim ohladi uz često mešanje.
U plastični sud ubaciti omekšan margarin i 3 kašike prah šećera, pa umutite dok ne postane penasto. Kad se fil ohladi, postepeno dodajte margarin i sve dobro mutite da bude glatko.
Na jedan krug nanesite malo fila pa poklopite drugim krugom, potom fil namažite oko kolača i uvaljajte u kokos.
Rastopite čokoladu i na svaku rusku kapicu stavite po jednu kašičicu.
Kada se i to ohladi, kolač posne ruske kape je spreman za vaše uživanje!