Posne ruske kape

VanjicaVanjica
Šegrt
91462071
Posne ruske kape
Fotografije: Vanjica
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
18 min.
Ukupno
48 min.
Porcije
20
"Vreme je da se malo zasladimo, zar ne?"

Potrebni sastojci

  • kisela voda - 200 ml
  • brašno - 200 g
  • prašak za pecivo - 1 kom.
  • ulje - 50 ml
  • šećer - 100 g
  • kakao - 2 kašike
  • Fil
  • prah sojinog mleka - 4 kašike
  • vruća voda - 500 ml
  • šećer - 100 g
  • vanilin šećer - 1 kom.
  • gustin - 3 kašike
  • brašno - 3 kašike
  • posni margarin - 250 g
  • šećer u prahu - 3 kašike
  • kokosovo brašno - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

U činiju sipajte brašno sa praškom za pecivo, dodajte šećer, ulje, kakao i kiselu vodu. Sve dobro izjednačite.

Pleh dimenzija 40 x 30 obložite pek papirom pa sipajte testo. Pecite na 200 stepeni oko 20 minuta. Kada bude pečeno, istresite na drugi pek papir, a onaj sa kojim se kolač pekao skinite.

Kada se dobro ohladi kalupom vadite krugove. U vruću vodu dodajte šećer i ubacite 4 kašike mleka u prahu pa stavite na šporet.

Izmešajte brašno i gustin sa vodom, a kada provri dodajte u mleko i dobro izjednačite žicom. Ostavite da se sasvim ohladi uz često mešanje.

U plastični sud ubaciti omekšan margarin i 3 kašike prah šećera, pa umutite dok ne postane penasto. Kad se fil ohladi, postepeno dodajte margarin i sve dobro mutite da bude glatko.

Na jedan krug nanesite malo fila pa poklopite drugim krugom, potom fil namažite oko kolača i uvaljajte u kokos.

Rastopite čokoladu i na svaku rusku kapicu stavite po jednu kašičicu. 

Kada se i to ohladi, kolač posne ruske kape je spreman za vaše uživanje!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: