Ruske kape

Korisnik#337312Korisnik#337312
Početnik
381
Ruske kape
Fotografije: Korisnik#337312
1 / 3
27/02/2024
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
17 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
37 min.
Porcije
20
"Davršeni kolači za praznike i obične dane"

Potrebni sastojci

  • Sastojci za biskvit
  • jaja - 6 kom.
  • šećer - 8 kašika
  • brašno - 200 g
  • kakao - 3 kašike
  • prašak za pecivo - 1 kom.
  • voda - 100 ml
  • ulje - 100 ml
  • Za fil
  • mleko - 500 ml
  • brašno - 2 kašike
  • gustin - 3 kašike
  • šećer - 6 kašika
  • vanilin šećer - 1 kesica
  • bela čokolada - 150 g
  • maslac - 200 g
  • kokos - 70 g
  • Za glazuru
  • čokolada - 100 g
  • ulje - 3 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

U šerpu sipajte polovinu mleka i stavite da se greje. U ostatak mleka dodajte brašno, gustin, šećer i vanilin šećer.

Kada mleko provri, dodajte smesu sa brašnom i skuvajte gusti fil.

Sklonite sa vatre i u vrući fil dodajte belu čokoladu i izmešajte da se sjedini. Fil pokrijte prianjajućom folijom i ostavite da se hladi na sobnoj temepraturi.

Dok se fil hladi, pripremite biskvit.

Odvojte belanca od žumanaca, pa belanca umutite sa šećerom u čvrst sneg. Dodajte žumanca, pa sve sjedinite miskerom, a potom dodajte brašno, kakao prah, prašak za pecivo, ulje i vodu, pa sve umešajte kasikom, kako bi masa ostala prozračna.

Pleh u kom ćete peći obložite papirom za pečenje, pa preručite smesu i pecite u zagrejanoj rerni 20 minuta na 200 stepeni.

Ohlađen biskvit čašom ili okruglim kalupom isecite na što više krugova. Svaki krug biskvita poprečno isecite nožem.

Ohlađeni fil umutite mikserom, pa mu postepeno dodajte puter sve vreme muteći.

Ohladite ga u frižideru da se stegne toliko da njime možete lako da mažete biskvit.

Na jedan krug stavite punu kašičicu fila, preklopite sa drugim krugom, pa bočne strane premažite filom i uvaljajte u kokos.

Čokoladu sa uljem otopite na pari, pa na svaki kolač sipajte po jednu kašičicu čokolade i pažljivo rasporedite do ivica.

Gotove ruske kape stavite u posudu sa poklopcem i držite ih u frižideru do služenja.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: