Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Punjeni patlidžan»Punjeni pečeni patlidžan

Punjeni pečeni patlidžan

Punjeni pečeni patlidžan
Fotografije: Veselina Konstantinova
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
3
"Ako su ukusne i tople, božanstveno su ukusne kada su hladne - to mora da je sigurno punjeni pečeni patlidžan"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 3 komada, dugi
  • maslinovo ulje - 3 - 4 supene kašike + za prženje
  • paradajz - 2 - 3 komada
  • paprike - 2 komada, zelene
  • paradajz pire - 3 - 4 supene kašike
  • so
  • luk - 2 glavice
  • čubar
  • šećer - 1 kašičice
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • peršun - svež
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite patlidžan na trakice. Stavite u sredinu po dužini. Stavite patlidžan u posoljenu vodu oko 30 minuta. Operite patlidžan i osušite.

Ugrejte malo maslinovog ulja u dubokom tiganju i stavite patlidžan. Propržite sa svih strana dok ne promeni boju. Očistite luk i isecite sitno.

Ugrejte maslinovo ulje i dinstajte luk dok ne omekša.

Dodajte paprike, očišćene od semenki i sitno iseckane. Nakon što se paprike izdinstaju dodajte oljušteni i isečen paradajz. Dodajte paradajz pire.

Kuvajte dok povrće ne omekša.

Začinite solju, čubrom i alevom paprikom. Gotov nadev skinite sa vatre.

Sa gotovim nadevom punite patlidžane.

Poređajte punjeni patlidžan u pleh za pečenje. Dodajte 1/2 šolje mlake vode.

Pecite u ugrejanoj rerni dok voda ne ispari i dok se patlidžan ne zapeče.

Punjeni pečeni patlidžan pospite svežim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: