Način pripreme
Počnite sa pripremom nadeva. U ugrejano ulje dodajte mleveno meso i propržite ga. Nakon nekoliko minuta dodajte luk i beli luk i mešajte dok mleveno meso ne promeni boju.
Dodajte paradajz i začine i promešajte. Mleveno meso treba da bude polugotovo.
Nakon toga pripremite patldižan. Ako su mnogo dugi podelite ih na pola i izvadite unutrašnjost, ostavite dno. Napunite ih nadevom i poređajte u prethodno namazan pleh.
Nakon toga napravite preliv. U duboki tiganj stavite maslac da se rastopi i u njega dodajte brašno. Neprestano mešajte smesu da se ne stvore grudvice i da dno ne zagori.
Kad smesa postane homogena dodajte sveže mleko. Dobro promešajte i dodajte kačkavalj. Kad se kačkavalj rastopi dodajte i jaje.
Prelijte napunjene patlidžane smesom i stavite u prethodno ugrejanu rernu da se peku. Potrebno je bar 45 miuta da se patlidžan ispeče. Jedite sa zadovoljstvom.