Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Punjeni patlidžan»Pečeni punjeni patlidžan

Pečeni punjeni patlidžan

RaleighRaleigh
Početnik
5419
Pečeni punjeni patlidžan
Fotografije: Raleigh
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
6
"Ništa ne treba da stoji između jednog gladnika i njegovih omiljenih patlidžana, punjenih i pečenih"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 4 komada, veliki
  • za nadev
  • mleveno meso - 500 g, mešano
  • ulje - 4 supene kašike
  • luk - 1 veća glavica
  • beli luk - 5 - 6 čenova
  • paradajz - 2 komada
  • so
  • biber
  • aleva paprika
  • čubar
  • cimet
  • origano
  • za preliv
  • maslac - oko 50 - 60 g
  • brašno - 2/3 šolje
  • sveže mleko - 1 1/2 šolje
  • jaja - 1 komad
  • kačkavalj - 2 šolje
* merne jedinice

Način pripreme

Počnite sa pripremom nadeva. U ugrejano ulje dodajte mleveno meso i propržite ga. Nakon nekoliko minuta dodajte luk i beli luk i mešajte dok mleveno meso ne promeni boju.

Dodajte paradajz i začine i promešajte. Mleveno meso treba da bude polugotovo.

Nakon toga pripremite patldižan. Ako su mnogo dugi podelite ih na pola i izvadite unutrašnjost, ostavite dno. Napunite ih nadevom i poređajte u prethodno namazan pleh.

Nakon toga napravite preliv. U duboki tiganj stavite maslac da se rastopi i u njega dodajte brašno. Neprestano mešajte smesu da se ne stvore grudvice i da dno ne zagori.

Kad smesa postane homogena dodajte sveže mleko. Dobro promešajte i dodajte kačkavalj. Kad se kačkavalj rastopi dodajte i jaje.

Prelijte napunjene patlidžane smesom i stavite u prethodno ugrejanu rernu da se peku. Potrebno je bar 45 miuta da se patlidžan ispeče. Jedite sa zadovoljstvom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: