Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Pečeni patlidžan na gril tiganju

Pečeni patlidžan na gril tiganju

ZoriZori
Guru
8932865k
Pečeni patlidžan na gril tiganju
Fotografije: Zori
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Jedinstveno meze za vino, koje je najukusnije u društvu prijatelja"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 2 - 3 komada, sitniji
  • ulje - 6 supenih kašika
  • sirće - 3 - 4 supene kašike
  • beli luk - 3 čena
  • peršun - 1/4 veze
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Patlidžan operite tekućom, hladnom vodom, odvojite drške, nemojte ih ljutšti, isecite ih na trakice po dužini. Ako je patlidžan krupniji onda ga oljuštite.

Trakice patlidžana posolite i ostavite u đevđiru 20-30 minuta da se ocedi gorak sok.

Nakon toga uzmite nekoliko trakica patlidžana, stavite jednu na drugu i uvijte u rolat, pažljivo iscedite rukama gorak sok.

Trakice patlidžana ispecite na gril tiganju. Prethodno namažite uljem uz pomoć četke.

Pečeni patlidžan prebacite u odgovarajući tanjir, pospite sitno iseckanim peršunom i izgnječenim čenovima belog luka. Prelijte sa nekoliko supenih kašika po ukusu.

Jelo možete servirati i toplo i hladno.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: