Način pripreme
Moj recept za pile punjeno priinčem i šljivama je veoma jednostavan da se napravi i uz nekoliko koraka dobićete jedno jelo idealno za ručak u nedelju. pile punjeno priičem takođe je idealno za preznične trpeze kao povod za božićni ručak.
Možete da napravite pirinač po vašem ukusu i da uzmete repliko spremanja punjene ćurke za dan zahvalnosti. Pile, pinjeno pirinčem je idelano čak i ako se jede sledećeg dana.
Evo kako da napravite najbolje pile sa nadevom od pirinča i šljiva, koje ste nekada probali!
U veliku šerpu stavite maslac, šljive isečene na male parčiće (i bez koštica! ). Nakon što ostavite da se kratko izdinstaju i aromatizuju maslac, dodajte pirinač i zapržite ga.
Deglazirajte pirinač sa belim vinom, ostavite ga da ispari i nakon toga ga kuvajte neprestano ga vlažeći bujonom i mešajte kao za klasičan rižoto!
Ostavite pirinač blago al dente. Operite dobro pile, osušite ga kuhinjskim ubrusom i prevucite ga iznad plamena da izgori preostalo perje. Pospite ga iznutra solju i napunite pirinčem.
Poređajte pile, punjeno pirinčem u posudu za pečenje i namažite ga ekstra devičanskim maslinovim uljem, začinite solju, biberom, biljkama po vašem izboru (majčina dušica, ruzmarin, lovorov list i baštenski čaj).
Možete oko uksunog punjenog pileta da stavite nekoliko krompira. Pokrijte pile listom aluminijumske folije i pecite na 200 stepeni 30 minuta.
Deglazirajte sokom od mandarine, sklonite aluminijumsku foliju i nastavite da kuvate još 30 minuta.
Uživajte!