Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pečeno pile»Praznično punjeno pile sa pirinčem i iznutricama na kiselom kupusu

Praznično punjeno pile sa pirinčem i iznutricama na kiselom kupusu

GERGANA YaNKOVAGERGANA YaNKOVA
Inovator
14537687
Praznično punjeno pile sa pirinčem i iznutricama na kiselom kupusu
Fotografije: GERGANA YaNKOVA
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
150 min.
Porcije
4
"I za radni dan i za praznik - najukusnije punjeno pile sa pirinčem i iznutricama na kiselom kupusu"

Potrebni sastojci

  • pile - oko 2 kg
  • luk - 1 glavica
  • pečurke - 200 g
  • šargarepa - 2 komada
  • pileće džigerice - 300 g
  • kiseli kupus - 1/2 male glavice
  • so
  • biber
  • aleva paprika
  • čubar
  • nana
  • lovorov list - 1 komad
  • maslac - 125 g
  • ulje - 1 šoljica
* merne jedinice

Način pripreme

Pile operite, osušite i natrljajte rastopljenim maslacom spolja i iznutra.

Natrljajte solju, biberom i alevom paprikom i ostavite sa strane. U malo masnoće dinstajte luk i šargarepu, sitno iseckane i pileću džigericu.

Dodajte pirinač, mešajte dok ne postane provrida i prelijte sa 3 šolje vode. Začinite začinima i ostavite da se krčka na tihoj vatri dok se pirinač ne skuva.

Za to vreme kupus isecite sitno i poređajte u pleh. Začinite biberom i alevom parpikom i pospite sa 1 šoljivom ulja.

Punite pile nadevom i stavite na kupus. Prelijte sastojke sa 2 šolje vode, dodajte 1 lovorov list i stavite u prethodno ugrejanu rernu na 200 stepeni.

Nakon što provri smanjite rernu na 180 stepeni i pecite pile 2 sata. Servirajte dok je još toplo.

Prazično punjeno pile sa pirinčem i iznutricama na kiselom kupusu je gotovo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: