Bulgur u rerni

EfrosiaEfrosia
Džedaj
53417011
Bulgur u rerni2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
3
"I mi jedemo mrvice, ali ponekad nam se jede nešto laganije i aromatično, kao što je ovaj ukusan bulgur u rerni!"

Potrebni sastojci

  • bulgur - 400 g
  • luk - 2 glavice
  • pečurke - 250 g
  • karanfilić - 2 istucana
  • so
  • biber - mleveni
  • ulje - oko 80 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte masnoću u tiganju i zapržite iseckan na sitno luk i očišćene i isečene pečurke.

Čim omekšaju začinite ih začinima i sklonite sa ringle.

U posudu za pečenje sipajte bulgur, dodajte zaprženo povrće i još začina po ukusu.

Dolijte vruću vodu tek toliko da se prekriju sastojci.

Stavite da se peče u umereno zagrejanoj rerni dok se tečnost ne apsorbuje.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: