Špagete na kineski način sa mesom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
1k
1k
Špagete na kineski način sa mesom
27/04/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema40 min.
Skuvaj20 min.
Ukupno60 min.
Porcije5
"A vi ste mislili da samo italijani mogu da prave špagete? Probajte naš predlog za špagete na kineski način sa mesom i pričaćemo ponovo!"

Potrebni sastojci

  • špagete - 1 pakovanje, kineske ili druge
  • tikvica - 1 komad
  • šargarepa - 1 - 2 komada
  • pileće meso - 400 g, može i svinjsko
  • ulje
  • pečurke - 5 - 6 komada, šampinjoni
  • skrob - 1 kašika, ravna
  • soja sos
  • pirinčano sirće
  • začini - kineski začin sa zvezdastim anisom, komoračem, karanfilićem, sečuanskom paprikom, belim lukom, đumbirom
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite na trake šargarepu, tikvice i pečurke. Piletinu takođe isecite na trake i marinirajte je u soja sosu, pirinčanom sirćetu, skrobu i kineskom začinu odokativno. Ostavite da odstoji oko 30 minuta i da se začini.

Blago namažite veliki tiganj sa nelepljivim dnom i debelim ndom (najbolje vok). Zapržite piletinu dok ne pobeli, izvadite je i stavite povrće da se zaprži redom - prvo pečurke, izvadite, posle šargarepe i dodajte tikvice. Svako povrće se prži oko 3-4 minuta, a dobro je da ostane hrskavo.

Dodajte u tiganj pečurke i piletinu, promešajte i dodajte prethodno skuvane i oceđene špagete. Ponovo promešajte i dodajte oko 2 kašike soja sosa, 3 kašike vode, kineski začin po ukusu. Promešajte ponovo dobro i sklonite sa ringle.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: