bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Peljmeni»Originalni recept za ruske peljmene

Originalni recept za ruske peljmene

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
3k
659
370
Originalni recept za ruske peljmene
Fotografije: Dennis Nikolov
1 / 4
16/04/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema90 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno105 min.
Porcije8
"Probajte naše peljmene prema originalnom receptu i shvatićete zašto su svi poludeli za njima"

Potrebni sastojci

  • za testo
  • jaja - 1 komad
  • voda - 200 ml
  • brašno - 700 - 800 g
  • za nadev
  • mleveno meso - 400 - 500 g
  • crni luk
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite jaje, dodajte vodu i brašno. Umesite testo i ostavite ga 30 minuta na sobnoj temperaturi.

Za to vreme začinite mleveno meso, naseckajte luk na sitno i dodajte ga u meso sa solju i biberom.

Podelite testo na 4 dela i napravite ih u oblik rolata. Ove rolate secite na kolutove oko 1 - 1, 5 cm i svaki kolut razvucite odvojeno, dok ne dobijete krug prečnika oko 4-5 cm.

Punite krugove sa po 1 kašičicom mlevenog mesa i preklopite testo na pola - da dobijete polukrug. Jako pritisnite krajeve da se spoje i zamotajte ih u krug (kao na slici).

Pripremljene peljmene kuvajte u slanoj vodi, ali nemojte stavljati više od 10 u isto vreme i spuštajte ih jedan po jedan da se ne zalepe.

Kuvajte pelmene dok ne isplivaju na površinu - oko 5 minuta. Poslužite ih tople i prelijte ih pavlakom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: