Bonapeti.rs»Recepti»Slana Peciva»Penjurlija»Brza i mekana penjurlija

Brza i mekana penjurlija

Evtini RetseptiEvtini Retsepti
Pomoćnik kuvara
972945433
Brza i mekana penjurlija
Fotografije: Evtini Retsepti
1 / 7
14/02/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
6
"Koliko je često vaša baka pravila penjurliju?"

Potrebni sastojci

  • brašno - 700 g
  • kvasac - 1 kesica suvog kvasca 7 g
  • ulje - 7 supenih kašika
  • so - 1 supena kašika
  • šećer - 1 supena kašika
  • voda - 250 ml tople
  • jaja - 3 kom.
  • kiselo mleko - 300 g
  • soda bikarbona - 1 kafena kašičica
  • sir - 250 g
  • maslac - 80 g
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu sipati vodu, dodati kvasac, šećer i 2 kašike brašna, promešati i ostaviti da kvasac naraste.

Prosejati brašno, dodati umućena jaja, ulje, so, kvasac i kiselo mleko, u koje smo prethodno stavili sodu bikarbonu. Smesu dobro promešati, dok ne postane gusta i lepljiva, i ostaviti je da naraste.

U nauljen pleh sipati polovinu smese, posuti sirom i rastopljenim maslacem i sipati odozgo drugu polovinu smese. Ravnomerno rasporediti kašikom umočenom u maslac.

Odozgo nabacajte na parčiće preostali maslac. Peći na 170 stepeni. Rernu ne zagrevati prethodno.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4.5
51
41
30
20
10
Oceni: