Način pripreme
Jaja se mute sa šećerom 10 minuta, brašno sa praškom za pecivo se proseje i dodaje se postepeno, meša se špatulom da ne spadne smesa.
Peče se na 180 stepeni sa ventilatorom u tepsiji prečnika 26 cm, obloženoj papirom za pečnje.
Gotova kora se deli na dva dela.
Za preliv od jagode, jagode se posipaju šećerom. Ostavljaju se na nekoliko ati da puste sok. Kuva se na ringli dok se ne zgusti.
Sledi spremanje smese za parfe. Pavlaka sa šećerom u prahu se kratko muti, ne treba da se dobije gust krem, dodaje se kisela pavlaka. Od ove smese se odvaja otprilike 150 g za pokrivanje gornje kore i špricanja vafl kantice. U ostali deo se dodaje preliv od jagoda i sveže mleko. Treba da se dobije vazdušasta smesa, u koju se dodaje želatina spremljen prema uputstvima na pakovanju.
U prsten, obavijen acetatnom trakom, se stavlja jedna kora, preliva se zaslađenim svežim mlekom. Na koru se sipa gotova smesa od parfea.
Jagode se operu, posuše i nabockaju u smnesu. Odozgo se zagladi i stavlja se druga kora koja se takođe preliva. Stavlja se u frižider na 2 sata ili u zamrzivač na otprilike sat vremena.
Odozgo se premazuje odvojenim delom pavlake.
Kuvertira se istopi u mikrotalasnoj rerni, dodaje se pavlaka, meša se dok se ne homogenizuje i zaliva se odozgo. Ostavlja se ponovo u frižideru.
Sprema se krem od maslaca. Maslac se muti na maksimalnoj snazi 5 minuta dok ne pobeli, dodaje se tri puta kondenzovano mleko i mućenje traje još 10 minuta dok se ne dobije vazdušasti krem.
Boji se bojama i šprica se po čokoladnoj površini.
Vafl kantica za sladoled se seče na dva dela koji se simetrično stavljaju na koru, dekoriše se slatkom pavlakom.
Jagode i trešnje se nabokaju oko kantica.
Voćni parfe sa mnogo čokolade i cvetićima od maslaca je neobičan!