Bonapeti.rs»Recepti»Morski plodovi»Brza predjela»Škampi sa maslacem, mirođijom i belim lukom u tiganju

Škampi sa maslacem, mirođijom i belim lukom u tiganju

Škampi sa maslacem, mirođijom i belim lukom u tiganju
Fotografije: Zlatina Jelyazkova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
5
"Čak i da niste na odmoru na moru, to vas ne sprečava da jedete ukusne škampe u tiganju"

Potrebni sastojci

  • blanširani škampi - 500 g
  • mirođija
  • beli luk - 6 čenova
  • maslac - 200 g
  • limun - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Stavljamo maslac da se istopi u tiganju, a za to vreme operemo škampe.

Dinstamo ih desetak minuta u maslacu.

Za to vreme izgnječimo beli luk i iscedimo limun, dodajemo i mirođiju u smesu.

Dodajemo sve u škampe u maslacu i ostavljamo još desetak minuta.

Možemo da serviramo škampe u maslacu, mirođiji i belom luku u tiganju sa još malo mirođije odozgo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: