Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Jagnjetina»Jednostavna pečena jaretina sa krompirom

Jednostavna pečena jaretina sa krompirom

MarinaMarina
Pomoćnik kuvara
2812132
Jednostavna pečena jaretina sa krompirom
Fotografije: Zlatina Jelyazkova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
180 min.
Ukupno
200 min.
Porcije
4
"Pospite svežim peršunom tek ispečenu jaretinu sa krompirom i servirajte sa dobrim crvenim vinom"

Potrebni sastojci

  • jareće meso - 1 kg
  • krompir - 500 g, sitan
  • so
  • biber - 1 kašičica
  • aleva paprika - 1 kašika
  • kumin - 1 kašičica
  • kari - 1 kašičica
  • ulje
  • maslac - 50 g
  • peršun - 1/2 vezice
* merne jedinice

Način pripreme

Operite jareće meso. Nakon togaga namažite dobro uljem i već pomešanim začinima. Stavite meso u posudu za pečenje, a na njeno dno sipajte šolju vode.

Pokrijte ga folijom za pečenje. Stavite meso u rernu i pecite ga sa folijom oko 1 sat. Za to vreme operite i oljuštite sitan krompir.

Nakon što je prošao jedan sat, izvadite meso i sklonite foliju sa njega. Dodajte krompir, isecite preko njega maslac na male kocke.

Vratite nazad u posudu (ali sad bez folije) i pecite još jedan sat, a povremeno vadite, da prelivate meso sosom koje je pustilo. Kada je sve ispečeno pospite krompir sitno isečenim svežim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: