Janija od žute boranije sa krompirom
bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Janija»Janija od žute boranije sa krompirom

Janija od žute boranije sa krompirom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
13k
2k
1k
Janija od žute boranije sa krompirom
Fotografije: Veselina Konstantinova
01/05/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema15 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno45 min.
Porcije3
"Nije potrebno da kažete Ah koliko je ukusno, pri svakoj kašiki - mi znamo"

Potrebni sastojci

  • žuta boranija - 1 tegla, konzervisana
  • luk - 2 glavice
  • krompir - 3 - 4 komada, srednji
  • beli luk - 3 - 4 čena
  • nana - suva
  • so
  • menta - 1 prstohvat, suva
  • peršun - svež
  • brašno - 1 kašika
  • univerzalni začin
  • ulje - 2 - 3 kašike
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • paradajz pire - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte ulje u posudi za kuvanje. Dodajte sitno isečen luk i beli luk.

Nakon što povrće omekša i počne da pušta aromu, dodajte oljušten i na kocke isečen krompir.

Kuvajte 3-4 minuta, mešajući drvenom varjačom.

Dodajte alevu papriku i paradajz sok. Promešajte i dodajte žutu boraniju zajedno sa sokom.

Začinite solju, začinom od povrća i dodajte oko šolju tople vode. Poklopite posudu i ostavite jelo da se krčka na tihoj vatri.

Kada krompir i boranija potpuno omekšaju, začinite mentom i nanom.

Razmutite brašno sa malo vode u kašicu i zgusnite jelo.

Sklonite posudu sa janijom od boranije sa vatre.

Pri serviranju janiju sa žutom boranijom i krompirom pospite svežim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: