Način pripreme
Odvojite belanca od žumanaca.
Belanca umutite na sneg sa jednim prstohvatom soli. I unjih postepeno dodajte 1/3 šećera.
Preostalu šećer i žumanca mutite dok ne dobijete svetložut krem.
Pažljivo spatulom dodajte belanca u žumanca, nakon toga bršano, kakao, pa belanca i tako nekoliko puta.
Sipajte smesu u kalup za tortu prečnika 22 cm, obavezno na papir za pečenje.
Koru za tortu pecite na 170 stepeni, prvih 15 minuta ne otvarajte rernu da kora ne padne.
Pecite dok ne dobije lepu boju i dok se ne oseti lep miris.
Nemojte bušiti čačkalicom za zube, jer će pasti.
Proveravamo da li je pečen tako što prstima pritiskamo da proverimo da li je mekan i da li će pružiti otpor.
Kada isključimo rernu, ostavljamo koru još 5 minuta unutra, nakon toga ostavljamo da se ohladi na rešetku.
Ohlađenu jednostavnu patišpanj koru za tortu sečemo na nekoliko tankih kora.