Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kolač sa kremom od belanaca i pavlake

Kolač sa kremom od belanaca i pavlake

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
5801352k129
Kolač sa kremom od belanaca i pavlake
Fotografije: Sia Ribagina
1 / 3
27/01/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
8
"Još jedan kolač će biti dodat na spisak najomiljenijih kolača, samo da pojedemo parče prvo"

Potrebni sastojci

  • brašno - 1 šolja
  • šećer - 1 šolja
  • kakao - 2 supene kašike
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • kiselo mleko - 1 šolja
  • žumanca - 3 komada
  • vanila - 1 kesica
  • za krem
  • kisela pavlaka - 800 g
  • jaja - 3 komada, belanca
  • šećer - 8 supenih kašika
  • šećerne mrvice - za ukras
  • ulje - za premazivanje
  • brašno - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite žumanca sa šećerom, dodajte kiselo mleko i promešajte. Brašno prosejte u posudu sa praškom za pecivo, kakaom i vanilom.

Smesu od jaja dodajte u brašno i preostale suve sastojke. Drvenom kašikom mešajte, dok ne dobijete smesu bez grudvica. Namažite pleh sa malo ulja i pospite brašnom. Sipajte smesu u pleh i pecite u ugrejanoj rerni na 180 stepeni 40 minuta, proverite čačkalicom za zube.

Za krem umutite belanca sa polovinom šećera na sneg. Preostali šećer stavite u posudu sa pavlakom i mešajte kašikom. Nemojte koristiti mikser za pavlaku, zato što će postati tečna i teško će da se stegne. Spojite pavlaku i umućena belanca i pažljivo promešajte. Izvadite kolač i ostavite da se ohladi.

Krem od belanca i pavlake stavite preko hladnog kolača, poravnajte tako da bude ravnomerno pokriven svuda i ostavite u frižidru na jedan dan. Ukrasite po želji, ja sam koristila šećerne mrvice.

Napomena: Za ovaj kolač je najbolje da koristite kalup ili pleh prečnika najviše 26 cm, ja sam koristila širok pleh i kolač nije uspeo da naraste dovoljno. Šolja je od 200 ml.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: