Način pripreme
Na papiru za pečenje markerom nacrtajte krugove, oko 10-12 cm, na razmaku. Okrenite papir i stavite u ravan pleh za pečenje.
U posudu miksera, ili ručnim, sipajte belanca, umutite na penu na sporoj brzini i dodajte sok od limuna.
Nakon toga u porcijama dodajte šećer i mutite na visokoj temperaturi dok ne dobijete čvrst sneg. Dodajte i vanilu i mutite sekund. Umućena belanca stavite u špric sa zvezdastim, širokim nastavkom.
Napravite ivice po ocrtanim delovima, a odozgo napravite još jedan da dobijete gnezdo i da dobijete rupu, u koju ćete staviti krem i voće. Stavite u rernu na 130-140 stepeni oko 45-65 minuta.
Gotove puslice ostavite da se potpuno ohlade.
KREM ŠANTILI:
Umutite pavlaku sa šećerom na čvrste vrhove. Dodajte i vainulu. Ponovo mutite na sekundu.
Kašikom uzmite od krema, stavite u rupu od gnezda puslice, a odozgo pažljivo poređajte polovinu jagoda, malina ili borovnica.
Napomena: Raskošna puslica, ispunjena letom. Hrskava, gusta i sa mnogo svežeg voća.
Izuzetno je važno da kažem nešto, odnosno za pečenje puslica. Napisala sam pravi recept prema uputstvu Matrer Chef Anna Olson, ali ne znam i ne razumem kakve su njihove rerne, zato što na ovim stepenima koji su navedeni nije moguće dobro da se ispeče puslica. Nemoguće je na 130-140 stepeni. To neće biti puslica, nego ugalj. Zato sam ih ispekla onako kako ja praktikujem - na 90 stepeni, maksimum do 100 oko 90 minuta.
Druga varijanta koju takođe koristim je da ih pripremim i stavim u toplu rernu na 200 stepeni i da odmah isključim rernu i da ih ostavim tako do jutra. Na taj način uvek ima jedne predivno ispečene puslice.
Lepo kod ovoh slatkiša je to da puslicu možete pripremiti nekoliko dana ranije, čuvajte ih u tegli ili kutiji, na suvom mestu.
Od ove količine belanaca sam dobila 4 porvije. Krugovi koje sam nacrtala su bili veći.