Način pripreme
Praziluk i luk sitno naseckati. Šargarepu iseći na kockice a beli luk protisnuti. Paradajz bez ljuske izrendati.
Peršun sitno naseckati.
Na zagrejanom ulju propržiti luk da zastakli, dodati šargarepu, nakon par minuta praziluk i beli luk, sačekati da beli luk zamiriši pa umešati i usitnjeni paradajz.
Kada povrće omekša, posuti sve kašikom brašna, kratko promešati, dodati pirinač, naliti sa 3-4 šolje vode, dodati usitnjene kocke i poluotklopljeno kuvati 10-12 minuta na umerenoj temperaturi.
Dodati kurkumu, opran i nasečen spanać, a kada svene kuvati još par minuta pa skloniti sa vatre.
U činijici umutiti jaje sa pavlakom, dodati postepeno nekoliko kašika tečnosti iz lonca i mešajući začiniti čorbu. Doterati ukus i posuti seckanim peršunom.
Čorbu poslužiti uz kriške limuna ili već isceđen limunov sok.