Način pripreme
Brašno se proseje. Med se istopi. Nakpn što se med istopi, sipa se u posudu. U njega se dodaju cimet, šećer, so, mleveni orasi.
Sve se promeša. Orasi se seku na male parčiće i dodaju se u med.
Nakon toga se dodaje i skuvana kafa. Ponovo se dobro promeša. Postepeno počinje da se dodaje i brašno uz neprestano mešanje. Smesa treba da ostane ujednačena i lepljiva.
Nakon toga se prebacuje u posudu za pečenje namazanu uljem i posutu brašnom. Odozgo se bčago zagladi kašikom. Da bi vam bilo jednostavnije da je zagladite možete blago da nakvasite kašiku vodom ili uljem.
Nakon što je zaravnjen, kolač se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 180-200 stepeni. Peče se oko 25-30 minuta. Nakon što je kolač gotov, po želji možete da ga pospete šećerom u prahu.
Medeni kolač sa orasima i kafom je veoma ukusan.