Način pripreme
Prvo počinjemo da pravimo koru za banana čizkejk.
Za početak izmrvimo keks na sitno i dodajemo kašičicu cimeta, rastopimo maslac i pomešamo sa keksom.
Mešamo kašikom dok se ne dobiju vlažne mrvice. U teflonsku posudu za pečenje za torte sa pokretnim dnom sipamo smesu.
Raspoređujemo ravnomerno, pritiskamo dobro kašikom, da se dobije čvrsta kora.
Stavljamo u frižider na 30 minuta, a za to vreme pipremamo kremić.
U posudu sipamo maskarpone i kondenzovano mleko i začinjavamo šećerom u prahu i vanilom. Mutimo mikserom dok se ne dobije homogena smesa za čizkejk.
Sečemo 3 banane na srednje debele krugove.
Nakon što smo gotovi s kremom izvadimo koru iz friidera i poređamo polovinu isečenih banana. Prelivamo ih sa malo karamela i čokolade. Ja koristim toping za sladoled.
Stavljamo polovinu krema i zagladimo dobro kašikom. Poređamo preostale kriške banana i prelivamo sa još malo karamela i čokolade.
Drugu polovinu krema sipamo u posudu i ponovo dobro zagladimo kašikom.
Posipamo kakaom i stavljamo banana čizkejk sa karamelom i čokoladom u frižider na jednu noć.
Možete da ukrasite ovu đakoniju domaćim bombonama od kokosa, čokoladnim bombonama Ferero Roše, voćem ili čime god želite, šta vam je najukusnije!
Prijatno! :)