Način pripreme
Očišćene maline stavljamo u odgovarajuću posudu zajedno sa šećerom i korom limuna.
Toplotna obrada je na umerenoj vatri oko 10-15 minuta, pri čemu često mešamo, dok se ne redukuje tečnost u sirup.
Tada dodajemo maline i sok od limuna. Sklanjamo sa vatre i ostavljamo da se ohladi.
Pretvaramo smesu u pire i procedimo je kroz finu cediljku. Za to vreme natopimo želatin u hladnoj vodi i nakon što nabubri promešamo na pari dok se potpuno ne rastvori.
Šećer u prahu i nastrugan semeni deo nahune vanile se dodaju u pavlaku. Muti se mikserom do srednje tvrdih vrhova. Pavlaka treba da je hladna pre mućenja.
U velikoj posudi pomešamo maskarpone, med, smesu sa malinama, pavlaku, mešajući veoma nežno. Dodajemo i želatin.
Raspoređujemo mus u desertne čaše i ohladimo bar 3 sata.
Pre nego što serviramo, dodajemo nekoliko kapi sirupa sa malinama i garniramo sa svežim voćem.
Raskošan mus od malina je gotov.