Voće

Voće

Voće sa informacijom o njemu i njegovom sastavu. Čuvanje, izbor i konzumiranje različitih vrsta voća . Egzotično i tropsko voće.
CoconaVoćeCocona
03. januar
Катарина Кнежевић
JaborandiVoćeJaborandi
26. januar
Катарина Кнежевић
Šećerna jabukaVoćeŠećerna jabuka
05. januar
Катарина Кнежевић
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Nergi BeriNergi BeriDa se kladimo da niste čuli za egzotično voće nergi beri! Pogledajte zašto treba da ga probate bar jednom u životu.
Zvezdasta jabukaZvezdasta jabukaZvezdasta jabuka je egzotična biljka sa zanimljivim ukusom i bezbroj koristi za zdravlje.
GarsinijaGarsinijaGarsinija je još jedno egzotično voće, koje se koristi za pripremanje ukusnih deserata i soseva.
SafuSafuUpoznajte se sa Safuom, drvetom koje možr da okonča glad u svetu. Pogledajte koristi od safua.
MarulaMarulaMarula /Marula, Scelerocarya birrea/ predstavlja egzotično drvo. Marula je jedno od botaničkih bogatstava Afrike.
LukumaLukumaNaučnici su dokazali da je plod lukume koristan za održavanje kostiju, kože i vlasi u dobrom stanju. Lukuma jača funckije imuniteta i pravilan razvoj embriona za vreme trudnoće.
Šumska jagodaŠumska jagodaŠumska jagoda je višegodišnja zeljasta biljka iz porodice ruža. RŠumska jagoda ima fantastičan ukus, a osim toga cenjen je diuretik. Koristi od šumske jagode.
KumkvatKumkvatKumkvat je višegodišnje zimzeleno citrusno drvo ili žbun, koje može dostići do 150 cm visine. Naziv kumkvat na kineskom označava zlatna pomorandža . Kumkvat je veoma koristan za zdravlje.
Snežna LoptaSnežna LoptaSnežna lopta /Viburnum opulus L. / predstavlja nisko drvo ili široko razgranat žbun iz porodice zova. Ima nazive kao što su Snežna grudva, Udika, Kalina. Drvo može dostići visinu od 1. 5 do 4 metra. Grančice ove biljke mogu biti dva tipa - vegetativne i c
SapoteSapoteSapote je egzotično voće, koje je nije mnogo poznato na našim prostorima. Sapote je odličab izvor vitamina C, E i B6. Sapote svoje kvalitete duguje skvalanu, kojeg ima u negovom ulju. Sapote u kozmetici.