Voće

Voće

Voće sa informacijom o njemu i njegovom sastavu. Čuvanje, izbor i konzumiranje različitih vrsta voća. Egzotično i tropsko voće.
MarulaVoćeMarula
22. avgust
Катарина Кнежевић
LukumaVoćeLukuma
24. jul
Катарина Кнежевић
Šumska jagodaVoćeŠumska jagoda
11. avgust
Tanja Radmanovac
KumkvatKumkvatKumkvat je višegodišnje zimzeleno citrusno drvo ili žbun, koje može dostići do 150 cm visine. Naziv kumkvat na kineskom označava zlatna pomorandža . Kumkvat je veoma koristan za zdravlje.
Snežna LoptaSnežna LoptaSnežna lopta /Viburnum opulus L. / predstavlja nisko drvo ili široko razgranat žbun iz porodice zova. Ima nazive kao što su Snežna grudva, Udika, Kalina. Drvo može dostići visinu od 1. 5 do 4 metra. Grančice ove biljke mogu biti dva tipa - vegetativne i c
SapoteSapoteSapote je egzotično voće, koje je nije mnogo poznato na našim prostorima. Sapote je odličab izvor vitamina C, E i B6. Sapote svoje kvalitete duguje skvalanu, kojeg ima u negovom ulju. Sapote u kozmetici.
MoroškaMoroškaMoroška je višegodišnji žbun sa jakim i puzećim stablom, koje je prekriveno trnjem. Moroška je veoma dobra medonosna biljka.
Prstenasta LimetaPrstenasta LimetaPrstenasta limeta je popularna zbog oblika svojih plodova, koji podsećaju na prste, Prstenasta limeta je ovalno-cilindrična i dostiže dužinu od deset centimetara. Prečnik prstenaste limete je oko 2-3 centimetra.
DžabutikabaDžabutikabaDžabutikaba je zimzeleno drvo koje veoma podseća na grožđe. Džabutikaba raste u tropskim predelima. Džabutikaba se koristi za pravljenje sladoleda, želea, marmelada.
PomarosaPomarosaPomarosa je voće, koje pripada porodici Myrtaceae. Pomarosa ima prijatnu aromu i hskavu unutrašnjost. Pomarosa je bogata tiaminom i vitaminom C.
LangsatLangsatLangsat je vrsta voćnog drveta iz porodice Meliaceae. Langsat je bogat vitaminom C i tiaminom, roboflavinom. Langsat se veoma dobro kombinuje sa piletinom i svinjetinom.
SapodilaSapodilaSapodila je poznata još i kao drveni krompir, predstavlja je zimzeleno drvo sa ukusnim plodovima. Sapodila propada porodici Sapotacea. Sapodila se koristi za proizvodnju žvaka.
SantolSantolSantol je zimzeleno drvo koje raste velikom brzinom. Santol rađa plodove velike kao jabuka, veoma ukusne. Postoje dve vrste santola - žuti i crveni