Šumska jagoda
Voće

Šumska jagoda

Šumska jagoda je višegodišnja zeljasta biljka iz porodice ruža. RŠumska jagoda ima fantastičan ukus, a osim toga cenjen je diuretik. Koristi od šumske jagode.

1

Voće

Voće sa informacijom o njemu i njegovom sastavu. Čuvanje, izbor i konzumiranje različitih vrsta voća. Egzotično i tropsko voće.
Voće - KumkvatVoće

Kumkvat

06.03.2018

Kumkvat je višegodišnje zimzeleno citrusno drvo ili žbun, koje može dostići do 150 cm visine. Naziv kumkvat na kineskom označava zlatna pomorandža . Kumkvat je veoma koristan za zdravlje.

Voće - Snežna LoptaVoće

Snežna Lopta

15.01.2018

Snežna lopta /Viburnum opulus L. / predstavlja nisko drvo ili široko razgranat žbun iz porodice zova. Ima nazive kao što su Snežna grudva, Udika, Kalina. Drvo može dostići visinu od 1. 5 do 4 metra. Grančice ove biljke mogu biti dva tipa - vegetativne i c

Voće - SapoteVoće

Sapote

11.01.2018

Sapote je egzotično voće, koje je nije mnogo poznato na našim prostorima. Sapote je odličab izvor vitamina C, E i B6. Sapote svoje kvalitete duguje skvalanu, kojeg ima u negovom ulju. Sapote u kozmetici.

Voće - MoroškaVoće

Moroška

04.01.2018

Moroška je višegodišnji žbun sa jakim i puzećim stablom, koje je prekriveno trnjem. Moroška je veoma dobra medonosna biljka.

Voće - Prstenasta LimetaVoće

Prstenasta Limeta

04.01.2018

Prstenasta limeta je popularna zbog oblika svojih plodova, koji podsećaju na prste, Prstenasta limeta je ovalno-cilindrična i dostiže dužinu od deset centimetara. Prečnik prstenaste limete je oko 2-3 centimetra.

Voće - DžabutikabaVoće

Džabutikaba

02.01.2018

Džabutikaba je zimzeleno drvo koje veoma podseća na grožđe. Džabutikaba raste u tropskim predelima. Džabutikaba se koristi za pravljenje sladoleda, želea, marmelada.

Voće - PomarosaVoće

Pomarosa

02.01.2018

Pomarosa je voće, koje pripada porodici Myrtaceae. Pomarosa ima prijatnu aromu i hskavu unutrašnjost. Pomarosa je bogata tiaminom i vitaminom C.

Voće - LangsatVoće

Langsat

02.01.2018

Langsat je vrsta voćnog drveta iz porodice Meliaceae. Langsat je bogat vitaminom C i tiaminom, roboflavinom. Langsat se veoma dobro kombinuje sa piletinom i svinjetinom.

Voće - SapodilaVoće

Sapodila

30.12.2017

Sapodila je poznata još i kao drveni krompir, predstavlja je zimzeleno drvo sa ukusnim plodovima. Sapodila propada porodici Sapotacea. Sapodila se koristi za proizvodnju žvaka.

Voće - SantolVoće

Santol

30.12.2017

Santol je zimzeleno drvo koje raste velikom brzinom. Santol rađa plodove velike kao jabuka, veoma ukusne. Postoje dve vrste santola - žuti i crveni

Voće - Kola OrahVoće

Kola Orah

28.12.2017

Kola orah je plod zimzelenog drveta kola. Kola orah sadrži veliku količinu kofeina i belančevina. Kola orah se prvenstveno koristi za proizvodnju energetskih napitaka.