Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Rebarca»Neodoljiva teksaška rebra

Neodoljiva teksaška rebra

Kirilova452Kirilova452
Šegrt
275102
Neodoljiva teksaška rebra5 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
180 min.
Ukupno
205 min.
Porcije
7
"Neodoljiva teksaška rebra, koja vam savetujemo da spremite već danas - svi za trpezom će biti zadovoljni"

Potrebni sastojci

  • teleća rebra - 2, 5 kg ili svinjska
  • biber - 1 kašika
  • kari - 1 kašika, ravna
  • so - 1 kašika
  • dimljena aleva paprika - 1 1/2 kašika
  • suvi senf - 1/2 kašičice ili običan
  • limun - 1/2 komada
  • za sos
  • kečap - 200 g (kvalitetan)
  • jabukovo sirće - 30 ml (kvalitetno)
  • braon šećer - 30 g
  • med - 1 kašičica
  • voda - 30 ml
  • vorčester sos - 1 kašičica
  • dimljena aleva paprika - 1 kašika
  • beli luk - 2 čena
  • luk - 1/2 male glavice
  • senf - 1 kašičica
  • ljuti sos - 1 kašičica ili ljuta aleva paprika
  • biber - prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Svinjska ili teleća rebra se očiste od žila, nakon čega se natrljaju dobro sokom od limuna sa obe strane.

Ostavljaju se da odstoje 10-15 minuta.

Za to vreme u posudi se pomešaju suvi začini. Preko mesnatog dela rebara se prave blagi prorezi, nakon čega se natrljaju dobro začinima sa obe strane.

Začinjena rebarca se stavljaju u odgovarajuću posudu za pečenje, dodaje se 30 ml vode, pokrivaju se folijom i peku na 200 stepeni dva i po sata.

Pola sata pre nego što se rebarca izvade iz rerne sprema se sos, U posudi ili maloj šerpi se pomešaju sastojci za sos, promešaju se dobro i stavljaju se na jaku ringlu dok blago ne provru.

Nakon toga ringla se smanjuje na nisku temperaturu i sos se ostavlja da vri oko 30 minuta, pri čemu se povremeno meša, da ne zagori. Nakon što se zgusne, sos se procedi i njime se prelivaju pečena rebarca.

Jelo se vraća u rernu i peče se na gornjem grejaču 10-15 minuta najviše.

Gotova teksaška rebarca se raseku i serviraju se topla sa garnirungom po želji.

Beleška: U originalnom receptu rebarca se peku 4 sata na roštilju sa poklopcem, uvijena folijom ili u rerni na 120 stepeni. Ako imate strpljenja možete da probate. Ukus sa roštilja je neverovatan.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: