Neodoljiva torta Pavlova

NikiNiki
Guru
558813k153
Neodoljiva torta Pavlova
Fotografije: Niki
1 / 3
06/01/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
130 min.
Porcije
6
"Istina je da je ova torta Pavlova neodoljiva - a i izgleda kao iz izloga poslastičare"

Potrebni sastojci

  • belanca - 4 komada
  • šećer - 200 g
  • skrob - 1 kašika, kukuruzni
  • sok od limuna - 1 kašika
  • vanila - 1 komad
  • maskarpone - 250 g
  • slatka pavlaka - 80 ml
  • šećer u prahu - 50 g
  • voće - za dekoraciju
* merne jedinice

Način pripreme

Belanca sipajte u staklenu posudu i umutite dok ne postanu pena, pa dodajte šećer.

Nastavite da mutite dok ne dobijete gustu i sjajnu masu. Dodajte sok od limuna, skrob i vanilu. Mutite još minut.

Na papiru za pečenje nacrtajte krug prečnika oko 22 cm. Papir sa konturom okrenite na dno tepsije i sipajte smesu.

Razmažite smesu kašikom i napravite udubljenje za krem.

Zagrejte rernu na 130 stepeni. Stavite tepsiju, smanjite na 110 stepeni i pecite sat i po. Zatim isključite rernu, otvorite je i ostavite tepsiju unutra da se ohladi.

Krem pripremite tako što ćete maskarpone umutiti sa pavlakom i šećerom u prahu.

Potpuno ohlađenu koru - puslicu prenesite na tanjir i napunite kremom.

Ukrasite tortu od puslice voćem.

Neodoljiva Pavlova torta je spremna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: