Način pripreme
Svinjska ili teleća rebra se očiste od žila, nakon čega se natrljaju dobro sokom od limuna sa obe strane.
Ostavljaju se da odstoje 10-15 minuta.
Za to vreme u posudi se pomešaju suvi začini. Preko mesnatog dela rebara se prave blagi prorezi, nakon čega se natrljaju dobro začinima sa obe strane.
Začinjena rebarca se stavljaju u odgovarajuću posudu za pečenje, dodaje se 30 ml vode, pokrivaju se folijom i peku na 200 stepeni dva i po sata.
Pola sata pre nego što se rebarca izvade iz rerne sprema se sos, U posudi ili maloj šerpi se pomešaju sastojci za sos, promešaju se dobro i stavljaju se na jaku ringlu dok blago ne provru.
Nakon toga ringla se smanjuje na nisku temperaturu i sos se ostavlja da vri oko 30 minuta, pri čemu se povremeno meša, da ne zagori. Nakon što se zgusne, sos se procedi i njime se prelivaju pečena rebarca.
Jelo se vraća u rernu i peče se na gornjem grejaču 10-15 minuta najviše.
Gotova teksaška rebarca se raseku i serviraju se topla sa garnirungom po želji.
Beleška: U originalnom receptu rebarca se peku 4 sata na roštilju sa poklopcem, uvijena folijom ili u rerni na 120 stepeni. Ako imate strpljenja možete da probate. Ukus sa roštilja je neverovatan.
Prijatno!