bonapeti.rs»Recepti»Pica»Brokoli pica

Brokoli pica

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Početnik
3k2515k41
Brokoli pica
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 6
11/05/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
4
"Pica sa brokolijem je jedna sjajna varijanta sa niskim sadržajem ugljenih hidrata, da sa njom zamenite vašu toliko omiljenu, ali kaloričnu hranu"

Potrebni sastojci

  • brokoli - 400 g, samo ružice, bez kočnja
  • mocarela - 250 g, poluzrela, narendana
  • parmezan - 80 g, mleveni u prahu
  • beli luk - 4 čena
  • jaja - 2 komada
  • so - 2 prstohvata
* merne jedinice

Način pripreme

1. Ružice od brokolija se operu i poređaju u pleh od rerne.

Čenovi belog luka se iseku na krugove i uvijaju se u blago namazanu aluminijumsku foliju. Stavljaju se u pleh sa brokolijem i sve se zapeče 15 minuta u rerni zagrejanoj na 220 stepeni.

2. Kada se zapečeno povrće prohladi, stavlja se 350 g u blender zajedno sa 125 g mocarele, 50 g parmezana i dva jaja. Umesto poluzrele mocarele može da se koristi i kačkavalj, gauda ili emetaler.

Dodaje se i malo soli i sve se samelje nekoliko sekundi na srednjoj brzini.

3. Smesa se rasporedi u posudu za pečenje pokrivenu papirom za pečenje u obliku pice. Debljina treba da je 0, 8-1 cm. Zaravni se obrnutom stranom kašike.

4. Kora za picu se peče u rerni zagrejanoj na 250 stepeni 15 minuta. Izvadi se i posipa se preostalim sirevima. Pedeset grama brokolija u malim ružicama se poređaju odozgo i na kraju se stavlja filetirani beli luk.

Posuda se vraća u rerni na kratko dok se mocarela ne istopi.

5. Brokoli pica se servira topla i posipa se preostalim parmezanom.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: