Način pripreme
1. Ružice od brokolija se operu i poređaju u pleh od rerne.
Čenovi belog luka se iseku na krugove i uvijaju se u blago namazanu aluminijumsku foliju. Stavljaju se u pleh sa brokolijem i sve se zapeče 15 minuta u rerni zagrejanoj na 220 stepeni.
2. Kada se zapečeno povrće prohladi, stavlja se 350 g u blender zajedno sa 125 g mocarele, 50 g parmezana i dva jaja. Umesto poluzrele mocarele može da se koristi i kačkavalj, gauda ili emetaler.
Dodaje se i malo soli i sve se samelje nekoliko sekundi na srednjoj brzini.
3. Smesa se rasporedi u posudu za pečenje pokrivenu papirom za pečenje u obliku pice. Debljina treba da je 0, 8-1 cm. Zaravni se obrnutom stranom kašike.
4. Kora za picu se peče u rerni zagrejanoj na 250 stepeni 15 minuta. Izvadi se i posipa se preostalim sirevima. Pedeset grama brokolija u malim ružicama se poređaju odozgo i na kraju se stavlja filetirani beli luk.
Posuda se vraća u rerni na kratko dok se mocarela ne istopi.
5. Brokoli pica se servira topla i posipa se preostalim parmezanom.
Prijatno!