bonapeti.rs»Recepti»Pica»Brokoli pica

Brokoli pica

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
13k
2k
1k
Brokoli pica
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 6
11/05/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema10 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno35 min.
Porcije4
"Pica sa brokolijem je jedna sjajna varijanta sa niskim sadržajem ugljenih hidrata, da sa njom zamenite vašu toliko omiljenu, ali kaloričnu hranu"

Potrebni sastojci

  • brokoli - 400 g, samo ružice, bez kočnja
  • mocarela - 250 g, poluzrela, narendana
  • parmezan - 80 g, mleveni u prahu
  • beli luk - 4 čena
  • jaja - 2 komada
  • so - 2 prstohvata
* merne jedinice

Način pripreme

1. Ružice od brokolija se operu i poređaju u pleh od rerne.

Čenovi belog luka se iseku na krugove i uvijaju se u blago namazanu aluminijumsku foliju. Stavljaju se u pleh sa brokolijem i sve se zapeče 15 minuta u rerni zagrejanoj na 220 stepeni.

2. Kada se zapečeno povrće prohladi, stavlja se 350 g u blender zajedno sa 125 g mocarele, 50 g parmezana i dva jaja. Umesto poluzrele mocarele može da se koristi i kačkavalj, gauda ili emetaler.

Dodaje se i malo soli i sve se samelje nekoliko sekundi na srednjoj brzini.

3. Smesa se rasporedi u posudu za pečenje pokrivenu papirom za pečenje u obliku pice. Debljina treba da je 0, 8-1 cm. Zaravni se obrnutom stranom kašike.

4. Kora za picu se peče u rerni zagrejanoj na 250 stepeni 15 minuta. Izvadi se i posipa se preostalim sirevima. Pedeset grama brokolija u malim ružicama se poređaju odozgo i na kraju se stavlja filetirani beli luk.

Posuda se vraća u rerni na kratko dok se mocarela ne istopi.

5. Brokoli pica se servira topla i posipa se preostalim parmezanom.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: