Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Kačamak»Kačamak u rerni sa paradajzom i spanaćem

Kačamak u rerni sa paradajzom i spanaćem

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k76116k898
Kačamak u rerni sa paradajzom i spanaćem
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 7
12/05/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
14 min.
Ukupno
24 min.
Porcije
3
"Garnirajte vaš gotov kačamak sa svežim paradajzom i sotiranim spanaćem sa belim lukom za jedan drugačiji, ali sjajan novi ukus"

Potrebni sastojci

  • kukuruzni griz - 110 g
  • voda - 400 ml
  • sveže mleko - 400 ml, punomasno
  • maslac - 40 g
  • so - 2 - 3 prstohvata ili po ukusu
  • sir - 150 g, ovčiji
  • spanać - 150 g
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • paradajz - 1 komad, veliki, dobro uzreo
  • aleva paprika - 4 prstohvata
  • maslinovo ulje - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Uključite rernu da se zagreje do 200 stepeni bez ventilatora.

Ugrejte vodu sa maslacem do tačke ključanja, sklonite sa vatre i sipajte mleko - hladno, sa kukuruznim grizom rastvorenim u njemu.

Promešajte dobro i sipajte u posudu za pečenje ili individualne glinene posudice.

Smesa izgleda dosta retka, ali nakon toga griz će upiti tečnost i nabubriće. Dobro je da ne bude gusto, ali ako vam se tako sviđa stavite još malo njega.

Važno je da nema grudvica kad ga prebacite u posudu za pečenje.

Posipte sa malo aleve paprike i gurnite kačamak u zagrejanu rerni na 5-6 minuta, nakon toga otvorite vratanca i ako se već zgusnulo namrvite sir odozgo.

Pecite dok se ne zgusne potpuno i sri ne uhvati laganu koricu. Možete da ga ostavite i kremastije, kako više volite.

Dok se peče kačamak u rerni, sotirajte spanać kratko u maslinovom ulju na jakoj vatri. Dodajte čenove belog luka, isečene na tanke kriške i kuvajte još minut, da puste aromu.

Paradajz isecite na tanke krugove.

Gotov kačamak pokrijte kriškama svežeg paradajza i sotiranim spanaćem sa belim lukom.

Đakonija!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: