Bonapeti.rs»Recepti»Sendviči»Fahitas»Fajitas (fahitas) sa ribljim filetima

Fajitas (fahitas) sa ribljim filetima

Gordana DanilovGordana Danilov
Kuvar
272375598
Fajitas (fahitas) sa ribljim filetima
Fotografije: Gordana Danilov
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Pre putovanja u Meksiko, prvo se dobro upoznajte sa meksičkom kuhinjom"

Potrebni sastojci

  • fileti bele ribe - 6 kom.
  • crvena paprika - 2 kom.
  • žuta paprika - 2 kom.
  • zelena paprika - 2 kom.
  • ljuta paprika - 2 kom.
  • luk - 2 glavice
  • za dresing
  • maslinovo ulje - 1/3 šolje
  • ljuta tucana paprika - 2 kašičice
  • kumin - 2 kašičice, u prahu
  • beli luk u prahu - 1 kašičica
  • morska so - 1 kašičica
  • sveže - 1 kašičica, mleveni biber
* merne jedinice

Način pripreme

Rernu zagrejati na 200°C.

Od predviđenih sastojaka pripremiti dresing.

Riblje filete preseći po dužini. Paprike iseći po dužini na uske filete. Luk iseći na rebarca. Pleh obložiti papirom za pečenje.

Od ukupne količine dresinga odvojiti 2 kašike za premazivanje ribe, a preostalim delom začiniti narezano povrće, preručiti ga na pleh, rasporediti po celoj površini i peći u zagrejanoj rerni 15 minuta.

Odvojenim dresingom premazati ribu, izvaditi pleh, položiti filete i vratiti u pećnicu na dodatnih 15 minuta pečenja.

Fajitas poslužiti u zagrejanim tortiljama.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: