Način pripreme
File se opere i osuši. Isečemo po sredini ceo file. Posle ga sečemo na tanke, manje filete. Oformimo 6 manjih. U posudicu razbijemo jaje i umutimo ga voiljuškom.
U posudicu stavljamo i senf i dobro umutimo. Svaki file posipamo sa obe strane solju i biberom. U tanjir stavljamo prezle i uvaljamo male filete jedno po jedno.
U tiganj se sipa ulje i zagreva se. Potapamo svaki file u smesu od jaja i pržimo ga u ulju. Nakon toha pohovani fileti se okrećeu i prže i sa druge strane, dok ne budu potpuno gotovi.
Filei se vade i stavljaju se na kuhinjski ubrus da se ocedi masnoće. Za to vreme oljuštimo tri krompira, srednje veličine. Operemo krompir i sečemo ga na kolutove.
U istom vrelom ulju pržimo krompiriće. Vadimo ih kad se isprže i stavljamo na ubrus. U tri tanjira stavljamo po dva pohovana filea i krompir, posut solju. Nek vam je slatko!