Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Makarone u rerni»Zapečena testenina sa domaćim dimljenim kobasicama

Zapečena testenina sa domaćim dimljenim kobasicama

Gordana DanilovGordana Danilov
Kuvar
272375598
Zapečena testenina sa domaćim dimljenim kobasicama
Fotografije: Gordana Danilov
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Kuvanje
30 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
3
"Otkrili smo još jedan ukusan način pripremanja makarona i žurimo da ga podelimo sa vama"

Potrebni sastojci

  • domaća dimljena kobasica - 300 g
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 2 čena
  • sveži spanać - 200 g
  • paradajz - 1 konzerva, iseckan, sa sokom
  • goveđa kocka - 1 kom.
  • morska so
  • biber - sveže mleveni
  • maslinovo ulje
  • testenina - 400 g, po izboru
  • gauda sir - 150 g
  • parmezan - 20 g, rendan
* merne jedinice

Način pripreme

Rernu zagrejati na 200°C. Oprati spanać. Sa kobasice odstraniti omot. Luk sitno naseckati. Beli luk protisnuti. Sir izrendati.

Kuvati testeninu po uputstvu sa ambalaže, oko 5-6 minuta.

Na zagrejanom ulju prpržiti luk, dodati usitnjenu kobasicu i beli luk.

Nakon 2-3 minuta, dodati paradajz sa sokom, a kada provri posuti usitnjenom mesnom kockom, pobiberiti, umešati spanać da svene i dodati proceđenu testeninu sa malo vode u kojoj se kuvala.

Mešajući sve sjediniti, preručiti u pekač, poprskati maslinovim uljem i posuti parmezanom i gauda sirom.

Peći u zagrejanoj rerni, oko 20 minuta, da lepo porumeni.

Poslužiti toplo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: