Ječam i spanać sa jajima i sirom

Gordana DanilovGordana Danilov
Početnik
273
254
641
21
Ječam i spanać sa jajima i sirom
Fotografije: Gordana Danilov
1 / 2
03/04/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema10 min.
Skuvaj20 min.
Ukupno30 min.
Porcije4
"Mi ćemo da postavimo sto, samo je vi pripremite"

Potrebni sastojci

  • luk - 1 glavica
  • crvena paprika - 1 kom.
  • svež spanać - 300 g
  • beli luk - 2 čena
  • ječam - 1 šolja, kuvani
  • mleko - 1/2 šolje
  • kisela pavlaka - 2 - 3 kašike
  • jaja - 6 kom
  • feta sir - 150 g
  • bujon - 1 kockica, od povrća ili mesa
  • ljuta tucana paprika
  • morska so
  • biber - sveže mleveni
  • maslinovo ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Spanać očistiti, oprati i dobro ocediti. Luk sitno naseći, a beli luk protisnuti. Papriku iseći na kockice.

Rernu zagrejati na 180°C.

Na zagrejanom maslinovom ulju propžiti luk da zastakli, dodati papriku, a nakon 3-4 minuta i spanać sa belim lukom. Kada spanać svene, dodati kuvani ječam, začiniti i skloniti sa vatre.

Umutiti 3 jaja sa mlekom, po ukusu posoliti, pobiberiti, preliti preko povrća sa ječmom i posuti izmrvljenim sirom.

Po želji, dodati još 3 jajeta u udubljenja napravljena kašikom.

Sve posuti biberom i ljutom tucanom paprikom i zapeći u prethodno zagrejanoj rerni, oko 15 minuta.

Poslužiti uz zelenu salatu.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: