Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Jermenski kolači za Božić

Jermenski kolači za Božić

Hristinka KolevaHristinka Koleva
Inovator
26844718
Jermenski kolači za Božić3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
90
"Savršen ukus u jednom malom zalogaju - servirajte ovo uživanje od jermenskih božićnih kolača"

Potrebni sastojci

  • ulje - 250 ml
  • voda - 250 ml
  • so - 1 prstohvat
  • soda bikarbona - 1 kašičica
  • brašno - 500 g
  • za nadev
  • ratluk - 1 kutija
  • orasi
  • šećer u prahu - za posipanje
  • vanila
* merne jedinice

Način pripreme

Ulje, voda i so se pomešaju u metalnu posudu i stavljaju se na ringlu da provru.

Brašno se pomeša sa sodom i sipa se odjednom u provrelu smesu. Meša se dok se testo ne odlepi od zidova posude.

Uzima se malo testa, koje se raspljeska i u sredinu se stavlja parčence ratluka i orah.

Tako napravljeni jermenski kolači se poređaju u posudu za pečenje, postavljenu papirom za pečenje.

Od ove doze se dobija približno oko 90 komada sitnih kolača.

Slatke loptice se peku u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok se blago ne zarumene.

Odmah nakon pečenja kolači se posipaju obilno šećerom u prahu pomešanim sa vanilom.

Nek vam je slatko uz jermenske kolače za Božić!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: