Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Lazanja»Lazanja od povrća i šampinjona

Lazanja od povrća i šampinjona

Gordana DanilovGordana Danilov
Kuvar
272375598
Lazanja od povrća i šampinjona3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
4
"Lazanja bez kora za lazanju? Eto vidite da može!"

Potrebni sastojci

  • tikvica - 3 kom., srednje veličine
  • šampinjoni - 300 g
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • paradajz - 1 konzerva, iseckan
  • spanać - 300 g, svež
  • beli luk - 2 čena
  • sremski sir - 200 g
  • bujon - 1 kocka
  • morska so
  • biber - sveže mleveni
  • maslac
  • maslinovo ulje
  • bosiljak - sušeni
  • gauda sir - 200 g
* merne jedinice

Način pripreme

Oprane tikvice iseći po dužini, na mandolini i posoliti. Nakon 10 minuta ocediti i posušiti papirnim ubrusima.

Pečurke očistiti i iseći na listiće. Spanać oprati i grubo iseći. Luk sitno naseckati, a beli luk protisnuti. Sir nazrendati.

Rernu zagrejati na 180°C.

Zagrejanom maslacu dodati maslinovo ulje i propržiti pečurke sa belim lukom. Dodati naseckani paradajz, bosiljak, pola kocke bujona, so i biber i kuvati uz povremeno mešanje, 10 minuta, da ispari višak tečnosti.

Preručiti u dublji tanjir, obrisati tiganj, dodati malo maslaca i propržiti beli luk da zamiriše i spanać da svene.

Dodati pola usitnjene kocke, dosoliti i pobiberiti. Preručiti u činiju da se prohladi, pa umešati sremski sir.

Podmazati maslacem vatrostalnu posudu i u slojevima ređati tikvice, pečurke sa paradajzom, ponovo tikvice, spanać sa sirom i tako ponavljati dok se ne utroše svi sastojci. Poslednji sloj su pečurke posute rendanim sirom.

Lazanju zapeći u zagrejanoj rerni, oko 30 minuta, do zlatno smeđe boje.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: