Čokoladna umućena pavlaka

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
1k
1k
Čokoladna umućena pavlaka
Fotografije: Anika Voit
1 / 2
13/05/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema15 min.
Skuvaj10 min.
Ukupno25 min.
Porcije4
"Sada smo vas već iznenadili, zar ne - čokoladna mućena pavlaka koju možete da jedete direktno iz posude ili da ukrasite omiljene kolače"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Namrvite čokoladu na parčiće, dodajte u nju maslac i istopite na pari.

U procesu rastapanja mešajte često. Čim smesa postane ujednačena odvojte je sa strane da se blago ohladi.

Uzmite pavlaku za kuvanje i sipajte je u posudu sa visokim zidovima.

Važno je da se izvadi iz frižidera neposredno pre nego što počnete da je mutite.

Počnite da mutite pavlaku mikserom na maksimalnoh brzini.

U trećem minutu stanite i dodajte istopljenu čokoladu. Nastvite da mutite još 5 minuta. Čokoladna mućena pavlaka je gotova.

Možete da servirate čokoladnu umućenu pavlaku u desertnim posudicama ili da je iskoristite za torte i kolače.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: