Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Čokoladni Krem»Čokoladna umućena pavlaka

Čokoladna umućena pavlaka

Anika VoitAnika Voit
Šef kuhinje
215341k60
Čokoladna umućena pavlaka
Fotografije: Anika Voit
1 / 3
13/05/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
4
"Sada smo vas već iznenadili, zar ne - čokoladna mućena pavlaka koju možete da jedete direktno iz posude ili da ukrasite omiljene kolače"

Potrebni sastojci

  • slatka pavlaka - 200 g
  • čokolada - 100 g
  • sveže mleko - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Namrvite čokoladu na parčiće, dodajte u nju maslac i istopite na pari.

U procesu rastapanja mešajte često. Čim smesa postane ujednačena odvojte je sa strane da se blago ohladi.

Uzmite pavlaku za kuvanje i sipajte je u posudu sa visokim zidovima.

Važno je da se izvadi iz frižidera neposredno pre nego što počnete da je mutite.

Počnite da mutite pavlaku mikserom na maksimalnoh brzini.

U trećem minutu stanite i dodajte istopljenu čokoladu. Nastvite da mutite još 5 minuta. Čokoladna mućena pavlaka je gotova.

Možete da servirate čokoladnu umućenu pavlaku u desertnim posudicama ili da je iskoristite za torte i kolače.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: