Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Čizkejk»Klasičan nemački kolač

Klasičan nemački kolač

Klasičan nemački kolač2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
8
"Domognite se neverovatnog slatkog iskušenja u namačkoj kuhinji uz ovaj klasičan kolač"

Potrebni sastojci

  • sitan sir - 300 g
  • jaja - 2 komada
  • kisela pavlaka - 200 g
  • puding od vanile - 1 kesica
  • maslac - 1 kašika
  • vanila - 2 kapi, tečna
  • sok od limuna - 1 kašičica
  • šećer u prahu - 1/2 šolje
  • prašak za pecivo - 1/2 kašičice
  • šećer u prahu - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi pomešamo sitan sir, kiselu pavlaku, vanilu, sok od limuna i puding. Promešamo veoma dobro.

Razbijamo jaja u posudi, dodajemo šećer u prahu i maslac i mutimo mikserom 2-3 minuta.

Sipamo u gornju smesu, dodajemo prašak za pecivo, mešamo dok se ne homogenizuje i sipamo smesu u teflonski kalup za pečenje.

Pečemo čizkejk na 180 stepeni 40 minuta.

Ostavljamo ga tokom jedne noći da se stegne.

Dobije se čvrst kremasti kolač.

Serviramo naš klasičan nemački kolač posut šećerom u prahu ili preliven topingom po želji.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: