Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Klafuti»Clafoutis ( klafuti ) sa trešnjama

Clafoutis ( klafuti ) sa trešnjama

Gordana DanilovGordana Danilov
Kuvar
272375598
Clafoutis ( klafuti ) sa trešnjama
Fotografije: Gordana Danilov
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
10
"Pripremite se za sezonu trešanja na vreme"

Potrebni sastojci

  • trešanje - 600 - 700 g, sa košticama ili bez njih
  • jaja - 4 kom.
  • demerera šećer - 100 g
  • pšenično brašno - 100 g
  • morska so - prstohvat
  • mleko - 250 ml
  • maslac - 30 g
  • ekstrakt vanile - 1/2 kašičice
  • za posipanje
  • demerera šećer u prahu
* merne jedinice

Način pripreme

Maslac otopiti. Smeđi šećer predviđen za posipanje samleti. Rernu zagrejati na 180°C.

Odgovarajuću posudu prečnika 26 cm, podmazati maslacem i posuti sa 2 kašike šećera.

Po dnu posude rasporediti voće u jednom sloju i ostaviti sa strane.

Penasto umutiti jaja sa šećerom, dodati so, umešati brašno, doliti mleko, ekstrakt vanile i otopljeni maslac.

Umutiti masu sličnu smesi za palačinke i preliti voće.

Peći u prethodno zagrejanoj rerni oko 40 minuta, do zlatno smeđe boje.

Po vađenju iz pećnice, hladiti 5-6 minuta, posuti šećerom u prahu i poslužiti toplo ili ohlađeno do sobne temperature.

Napomena: Pažljivo sa voćem iz kojeg nije izvađena koštica.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: