Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Klafuti»Klafuti sa zamrznutim trešnjama

Klafuti sa zamrznutim trešnjama

Viktoria KonstantinovaViktoria Konstantinova
Šef kuhinje
327931k
Klafuti sa zamrznutim trešnjama
Fotografije: Viktoria Konstantinova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
8
"Jedno parče ovog klafutija nikad nije dovoljno - koliko god da smo se prejeli, uvek hoćemo još i još"

Potrebni sastojci

  • jaja - 4 komada
  • brašno - 1 šolja
  • vanila - 1 pakovanje
  • sveže mleko - 500 ml
  • šećer - 1/2 šoilje
  • trešnje - 500
  • šećer u prahu - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

Trešnje se izvade da se odmrznu.

Kada su odmrznute stavljaju se na kuhinjski ubrus, da se dobro osuše.

Trešnje treba da budu bez koštica.

Jaja se razbijaju u posudu miksera. Dodaju se šećer i vanila. Meša se.

Dodaje se sveže mleko i muti se.

Brašno se dodaje postepano uz neprestano mešanje smese za klafuti.

Priprema se namazana posuda. Dodaju se trešnje i raspoređuju se ravnomerno u posudi za pečenje. Prelivaju se smesom.

Peče se u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 40 minuta.

Kada se ispeče posipa se oblino šećerom u prahu. Može da se servira parče klafutija od trešnje sa kuglom sladoleda.

Ovaj klafuti sa zamrznutim trešnjama je jedan svežiji desert.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: