Način pripreme
Ugrejte rernu na 180 stepeni. Nauljite pravougaoni pleh. U trešnje, kojima ste odstranili koštice, ubacite oljuštene i nasečene bademe. Ako nemate vreme za ovaj postupak, prosto promešajte bademe i trešnje na dnu pleha.
Umutite jaja, šećer, so i brašno, dok smesa ne bude glatka.
Dodajte mleko, 2 kašike Amareto likera ili ekstrakta badema i ekstrakt vanile. Miksujte sve dok ne bude homogeno. Prebacite smesu u pleh.
Stavite klafuti sa trešnjama da se peče oko 40-50 minuta - dok čačkalica kojom probodete kolač ne izađe čista iz kolača.
Kada izvadite klafuti iz rerne, kolač će vam se činiti još uvek mekan i mrdaće, ali to je normalno.
Ostavite kolač da se ohladi na rešetci. Za to vreme će splasnuti. Pospite ohlađeni klafuti sa trešnjama šećerom u prahu i poslužite.