Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Dinstana bukovača sa 5 vrsta luka

Dinstana bukovača sa 5 vrsta luka

LenkaLenka
Šef kuhinje
8591k2k5
Dinstana bukovača sa 5 vrsta luka3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Naizgled klasičan recept obogaćen raznim vrstama luka. Probajte, nećete se pokajati."

Potrebni sastojci

  • bukovača - 500 g
  • praziluk - 1/2 stabljike
  • luk crni - 1 kom.
  • srebrenjak luk - 1 kom.
  • mladi luk - 4 kom., samo beli delovi
  • beli luk - 2 čena
  • maslac - 50g
* merne jedinice

Način pripreme

Ugrejte šerpu na umerenoj vatri i nju dodajte maslac, Dok se maslac topi, vi seckajte crni luk, pa ga stavite u šerpu, odmah nakon crnog luka seckamo srebrenjak i njega dodajemo.

Čim smo dodali srebrenjak, sečemo praziluk i dodajemo pa mladi luk i na kraju beli luk. Kao što ste primetili, lukove stavljamo hijerarhiski po tome kome više treba da se obradi.

Na kraju dodajemo iseckanu bukovaču. Posolimo, dodamo malo vode i dinstamo dok voda ne ispari. Na kraju pobiberimo i serviramo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: