Način pripreme
Prvo se sprema bešamel sos, tako što se u maloj šerpi istopi maslac. Nakon što se istopi, u njega se dodaje brašno, pri čemu se meša energično.
Odjednom se sipa hladno sveže mleko, pri čemu se mešanje ne zaustavlja. Treba da se dobije glatka ujednačena smesa i sos se zgusne.
Prethodno se namaže okrugla posuda za pečenje u kojoj će se ređati sendvič. Svaka kriška se maže sosom. Odozgo se stavlja list svinjskog filea, posle parče mocarele, isečene na kriške i parče paradajza (takođe isečenog na kriške).
Garnirani hleb se poređa u posudu za pečenje u krug, tako da se kriške preklope. Završava se tako što se poslednja stavlja po sredini.
Sendvič se posipa suvim bosiljkom i biberom.
U posudici se umute dva jaja i dodaje se narendan kačkavalj i preostali bešamel sos. Smesa se meša dobro i sipa se preko poređanih kriški.
Sendvičse peče u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Posuda koju sam koristila je prečnika 26 cm.
Sendvič-cvet je veoma ukusan.