Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Pačetina»Đuveč»Pačiji bataci sa jabukama

Pačiji bataci sa jabukama

IvelinaIvelina
Šef kuhinje
5891122k
Pačiji bataci sa jabukama
Fotografije: Ivelina
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
70 min.
Ukupno
85 min.
Porcije
2
"Klasična kombinacija koja će uvek radovati i oči, i nepce - pačiji bataci sa jabukama"

Potrebni sastojci

  • pačiji bataci - 2 komada
  • jabuke - 3 male, crvene
  • sok od jabuka - 1 šolja
  • luk - 1 mala glavica, isečena
  • voda - 1/2 šolje
  • cimet - 1 kašičica
  • korijander - 1/2 kašičice
  • med - 1 supena kašika
  • krompir - 2 komada, po želji
  • maslac - po ukusu
  • biber
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Predlažem vam veoma ukusan francuski recept iz pedesetih godina prošlog veka.

Ugrejte rernu na 180 stepeni. Stavite sok od jabuka u posudu, isecite jabuke na pola (ostavite peteljku cela) i stavite u posudu sa sokom od jabuka.

Ugrejte na ringli tiganj od livenog gvožđa za rernu ili đuvečaru. Dodajte pačije batake sa kožom na dole i pecite dok ne dobiju zlatnobraon boju. Okrenite i kuvajte minut, nakon toga prebacite na ubruse da se ocedi.

Dodajte kriške jabuka i luk, isečene na pola i kuvajte na umerenoj vatri dok luk ne omekša - nekoliko minuta.

Sipajte sok od jabuka i vodu, dodajte štapiće cimeta i korijander. Stavite pačije batake u đuvelaru tako da bude otkrivena samo površina kože, poređajte jabuke naokolo. Pospite sa malo soli i bibera po površini.

Pokrijte i prebacite u rernu i dinstajte 1 sat i 10 minuta ili dok pačetina ne omekša. Proverite nekoliko puta da biste bili sigurni da ima tečnosti u đuvečari, možete dodati vodu.

Sokove iz pečenja zgusnite na kraju kuvanja sa malo brašna u maloj šerpi i servirajte sa pačijim batacima.

Pačije batake sa jabukama servirajte tople.

Savet!

Najbolje se peku i sačuvaju sokove kada se peku u kesi za pečenje.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: