Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Pačetina»Đuveč»Pačiji bataci u đuvečari

Pačiji bataci u đuvečari

IvelinaIvelina
Šef kuhinje
5841032k243
Pačiji bataci u đuvečari
Fotografije: Ivelina
1 / 3
21/05/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
150 min.
Porcije
4
"Ukus svakog jela u đuvečari je više nego odličan, još više ako su pačiji bataci na crvenom kupusu"

Potrebni sastojci

  • luk - 2 glavice
  • crveni kupus - približno 1/2 kg
  • suvo voće - 100 g, miks
  • maslac - 3 supene kašike, ghi
  • sok od šljiva - 150 ml
  • bujon od povrća - 150 ml
  • sirče - 3 supene kašike, od crvenog vina
  • so
  • beli biber
  • lovorov list - 1 komad
  • beli luk - 2 čena
  • pačiji bataci - 4 komada (svaki po oko 350 g sa kožom)
  • ljuta aleva paprika
  • suva majčina dušica - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite, isecite i operite crveni kupus. Izvadite dršku, isecite na četvrtine crvenog kupusa na fine ivice. Oljuštite i isecite luk na kockcie. Takođe isecite suvo voće na kockice.

Ugrejte jednu supenu kašiku bistrog ghi maslaca u tiganju, dinstajte luk i suvo voće. Dodajte crveni kupus, dinstajte 4-5 minuta. Sipajte polovinu soka od šljiva, bujon i sirće. Dodajte so, biber, lovorov list, karanfilić.

Ugrejte rernu na 150 stepeni.

Operite pačije batake, osušite. Natrljate solju, ljutom paprikom i majčinom dušicom. Ugrejte preostali bitri ghi maslac u đuvečari ili tiganju, propržite pačije batake u njemu na umernoj vatri dok ne dobiju zlatnobraon boju.

Stavite pačije batake sa kožom na gore preko crvenog kupusa u đuvečari za pečenje i zatvorite poklopcem.

Stavite u rernu (u sredinu) na 45 minuta.

Povećajte temperaturu do 200 stepeni. Sipajte preostali deo soka od šljiva i nastavite da kuvate bez poklopca oko 20 minuta dok bataci ne postanu zapečeni i hrskavi.

Servirajte pačije batake na dinstanom crvenom kupusu sa kuvanim krompirom ili knedlama od krompira.

Pačiji bataci u đuvečari su gotovi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: