Način pripreme
Očistite, isecite i operite crveni kupus. Izvadite dršku, isecite na četvrtine crvenog kupusa na fine ivice. Oljuštite i isecite luk na kockcie. Takođe isecite suvo voće na kockice.
Ugrejte jednu supenu kašiku bistrog ghi maslaca u tiganju, dinstajte luk i suvo voće. Dodajte crveni kupus, dinstajte 4-5 minuta. Sipajte polovinu soka od šljiva, bujon i sirće. Dodajte so, biber, lovorov list, karanfilić.
Ugrejte rernu na 150 stepeni.
Operite pačije batake, osušite. Natrljate solju, ljutom paprikom i majčinom dušicom. Ugrejte preostali bitri ghi maslac u đuvečari ili tiganju, propržite pačije batake u njemu na umernoj vatri dok ne dobiju zlatnobraon boju.
Stavite pačije batake sa kožom na gore preko crvenog kupusa u đuvečari za pečenje i zatvorite poklopcem.
Stavite u rernu (u sredinu) na 45 minuta.
Povećajte temperaturu do 200 stepeni. Sipajte preostali deo soka od šljiva i nastavite da kuvate bez poklopca oko 20 minuta dok bataci ne postanu zapečeni i hrskavi.
Servirajte pačije batake na dinstanom crvenom kupusu sa kuvanim krompirom ili knedlama od krompira.
Pačiji bataci u đuvečari su gotovi.