Način pripreme
Umutimo jaja sa šećerom i vanilom. Dodajemo prosejano brašno, pomešano sa praškom za pecivo i pažljivo pomešamo sa umućenim jajima.
Dobijeno testo sipamo u pravougaoni, veliki pleh (onaj iz rerne) pokriven papirom za pečenje namazanim sa malo ulja. Pečemo u umerenoj rerni 170-180 stepeni (peče se brzo).
Za preliv karamelizujte 5 kašika šećera i pažljivo prelijte vodom i kuvajte sirup za koru, dok se karamel ne rastvori. Gotovu koru vadimo iz rerne, skidamo papir.
Isečemo na trakice širine oko 4-5 cm i prelivamo. Namažemo filom, koji smo pripremili tako što smo umutili slatku pavlaku prema uputstvu na pakovanju.
Čokoladu rastopimo na pari sa malo maslaca i ohladimo. Pomešamo sa pavlakom. Prva prelivena trakica se pokriva kremom od pavlake i čokolade i uvija u oblik puža.
Stavljamo u sredinu poslužavnika. Okolo uvijamo i druge trakice, takođe prelivene i namazane filom. Ostavljamo malo fila, kojim namažemo celu tortu. Dekorišemo rastopljenom čokoladom.